Organski materijali – važnost za bebe i okolinu

Sigurni smo da svaki roditelj vodi računa da dete jede što zdraviju hranu koja ne izaziva alergijske reakcije i učiniće bebin razvoj sasvim zdravim. Takođe, svi se trudimo da beba raste u zdravom i mirnom okruženju. Međutim, koliko smo upoznati sa materijalima koji dodiruju tu nežnu kožu? Koliko nam je važno kakav je sastav onoga čime je beba zagrljena tokom celog dana? Baš u ovom tekstu ćemo videti šta su organski materijali, od prirode takvih materijala, do uticaja na zdravlje tvoje bebe.

Neorganski pamuk

Kada krenemo u šoping, najmanje odoljiv odeljak nam bude baš onaj za bebe. Za oko nam zapadnu lepe boje i interesantne aplikacije ili šljokice, ali, samo momenat, postoji li nešto bitnije od slatkog neodoljivog izgleda. Ono što je zaista bitno, naročito kada se radi o malim bebama, jeste vrsta materijala koja se koristi prilikom prizvodnje garderobice.

Sledi zastrašujuća informacija: godišnje se utroši 2.6 milijarde dolara na pesticide koji se koriste u proizvodnji neorganskog pamuka, a 5 od 9 takvih pesticida izaziva kancer! 

Naprotiv, organski pamuk je proizveden bez štetnih pesticida, herbicida ili veštačkih đubriva.

Velika većina novorođenčadi ima jako osetljivu kožu, zato je od presudnog značaja izabrati materijal odeće koji će izbeći svaki rizik iritacije ili nekih većih posledica. Prilikom proizvodnje konvencionalnog pamuka, i drugih štetnih materijala, koriste se hemikalije koje čine izgled same odeće veoma posebnim, ali su vrlo štetnog sastava. Neke od tih hemikalija se koriste za bojenje, izbeljivanje i činjenje materijala otpornim na fleke.

Koje prednosti imaju organski materijali?

organski materijali pamuk

Druga pogodnost kod odabira organskih materijala jeste ta što dozvoljavaju koži da diše. Beba kada se rodi nema još uvek formiran centar za termoregulaciju. Njenoj koži, a i nezi uopšte potrebna je dodatna briga i nega. Svi materijali koji u sebi sadrže sintetiku i sintetička vlakna mogu biti štetni za kožu bebe. Takvi materijali ne dozvoljavaju koži da diše.

Odeća koja nije adekvatno oprana, kao i ona koja ne dozvoljava „disanje“ bebine kože, su jedni od najčešćih uzroka iritacija. Kako bismo izbegli ove efekte koje nikako ne bismo poželeli našim bebicama savetujemo odabir garderobe i posteljina čiji su sastav organski materijali.

Gde možete pronaći ovakav asortiman?

Od zdravih navika za vas i vašu bebu deli vas samo nekoliko klikova. Na našem sajtu naimaland.rs možete pronaći nekoliko vrsta organskih materijala uz koje će odgoj vašeg deteta biti mnogo spokojniji, jer znate da svesno birate pravu stvar. Posteljine, ogradice, širok izbor bebi odeće, mazilice i još mnogo toga možete pronaći kad zavirite u ponudu na našem sajtu.

Korpa
Prijavi se

Nemaš nalog?

Započni kucanje i pojaviće se traženi proizvodi.